Numire de răsunet în vreme de coronavirus, când achizițiile publice se fac fără licitații: la șefia SAJ Teleorman a fost instalată Mirela Ciobanu, fost manager al Spitalului de Pneumoftiziologie din Roșiorii de Vede, în perioada în care s-a dat un tun în valoare de 1.967.438,16 lei prin licitații cu atribuire directă sau cu dedicație, potrivit comunicatelor de presă publicate de DNA la vremea respectivă.
Mai mult decât atât, “onorata instanță” i-a dat drept de câștig Mirelei Ciobanu pentru suma de 86.000 de lei, într-un proces pe care l-a intentat spitalului pentru drepturi salariale de la data în care a fost schimbată din funcția de manager și până la finalizarea procesului, în ciuda faptului că a demisionat după patru luni de la “ retrogradare”. Ulterior, Curtea de Conturi a imputat această sumă Spitalului de Pneumoftiziologie, spun surse din interior, iar salariile angajaților s-au plătit cu întârziere.
Eugen Pîrvulescu și Teodor Niţulescu, beneficiari și susținători
În zorii zilei de 27 noiembrie 2014, procurorii DNA şi mascaţii au decins la Spitalul de Pneumoftiziologie din Roşiorii de Vede, la domiciliile lui Teodor Niţulescu și Eugen Pîrvulescu, la trei primării (Stejaru, Trivalea Moșteni și Vedea) și la mai multe sedii ale unor societăți comerciale. În total, s-au făcut percheziții la 13 adrese din județul Teleorman.
Potrivit unui comunicat al DNA din acea zi, fostul prefect de Teleorman, Teodor Niţulescu, era “suspectat de abuz în serviciu, conflict de interese şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea îndeplinită”.
Un raport al activităţii economico-financiare a spitalului din anul 2010 a scos la iveală că în urma unor licitații, sume importante de bani publici au fost direcționate către firme administrate de Eugen Pîrvulescu şi soţia lui Teodor Niţulescu.
Primul a vândut spitalului aparatură medicală şi obiecte de atelier, iar achiziția de mobilier s-a făcut de la firma Venus Mob SRL deținută de doamna Nițulescu, soția prefectului de la acea vreme.
Potrivit DNA, Spitalul de Pneumoftiziologie Roşiori de Vede a încheiat un număr de 25 contracte (având ca obiect achiziţii de mobilier, echipament medical, echipament IT şi electrocasnice) în valoare totală de 1.967.438,16 lei inclusiv TVA cu încălcarea prevederilor art. 19 şi a prevederilor Secţiunii a 7-a Cererea de oferte din OUG nr. 34/2006, cu modificările şi completările ulterioare.
Surpinzător, patru ani mai târziu, DNA a renunțat la urmărirea penală pe motiv că s-au prescris faptele, iar cei pe care îi acuza de “săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2009 – 2012”, au ieșit basma curată.
Tribunalul Teleorman a dat curs solicitării DNA de renunţare la urmărirea penală, în data de 6 noiembrie 2018.
Era perioada în care erau la mare căutare cei care îl denunțau pe Dragnea pe posturile naționale de televiziune.