Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că acțiunile penale împotriva sindicatului de la metrou continuă. În paralel, va fi depusă o acțiune în instanță pentru ca sindicatul să plătească pagubele produse în urma grevei de vinerea trecută.
“Circulă un fake de la sindicate, că s-ar fi pus batista pe țambal. E complet fals. Și acțiunile penale depuse la DNA și DIICOT continuă. Nu negociem legea. S-a lucrat zilele trecute, poliția a identificat 350 dintre participanții la blocarea metroului și le mulțumesc. Nu există nici o intenție de a da un pas înapoi. Azi, Metrorex depune o acțiune la Tribunal pentru despăgubirea de către sindicatul USLM. Vom cere banii de la Rădoi și sindicat, 2.8 milioane de lei. Chiar ei au semnat că au oprit voluntar lucrul vineri”, a declarat ministrul la finalul ședinței de Guvern.
Drulă a adăugat că este matematic imposibil ca salariile şi numărul de angajaţi să rămână la fel, întrucât veniturile nu acoperă costurile salariale.
“Ori se acceptă de către angajaţi o renegociere şi eventual acea creştere de 18% să nu mai aibă loc sau să aibă loc în viitor, eşalonat, ori se ajunge la disponibilizări, ori mai există şi varianta a treia care este din punctul meu de vedere, cel mai puţin fericită, dar dacă nu există înţelegere, se va ajunge acolo, şi anume insolvenţa. Iar o companie care intră în insolvenţă are libertăţi mari de a face şi concedieri, şi tăieri de salarii. Nu este un scop în sine, aceste concedieri sau tăieri de salarii, ci este vorba de sănătatea economică a unei companii, căreia îi lipsesc veniturile pentru a acoperi acele salarii”, a mai declarat Cătălin Drulă.
În ceea ce privește spațiile comerciale de la metrou, ministrul Transporturilor a subliniat că există o somație care expiră la 2 aprilie. ”Mergem înainte cu evacuarea lor, demolarea lor – toate căile legale”, a precizat ministrul.
Drulă a ținut să precizeze și pe pagina sa de Facebook aspectele legate de fake news-urile venite dinspre sindicatul de la metrou.
