Trei dintre polițiștii infectați cu noul coronavirus și care au fost internați vineri, 24 iulie, la Spitalul Caritas din Roșiorii de Vede, amenință că vor acționa în instanță Direcția de Sănătate Publică a județului, pe motiv că sunt ținuți în spital în mod abuziv, dorința lor fiind să meargă acasă după 48 de ore de la internare.
Rezultatele investigațiilor medicale îi contrazic, însă. Iar medicii refuză externarea.
“Au vrut să fie externați conform Legii 136 și Ordinului 1321. Ei au fost evaluați de medicul infecționist, care a decis că nu pot fi externați pentru că au și simptomatologie, au și modificări radiologice și modificări biologice. Am informat DSP care le-a dat, conform legii, decizie de izolare în spital până la noi ordine ale medicului infecționist”, a declarat pentru Cronica de Teleorman, dr. Valentina Robu, managerul spitalului Caritas.
Se pare că polițiștii sunt nemulțumiți și de condițiile din spital, de faptul că apa caldă nu curge instant, dar și că grupurile sanitare sunt la comun.
Cu privire la aceste aspecte, dr. Robu a spus că: “Spitalul Caritas este un spital vechi. Apa caldă merge tot timpul, centrala nu a fost oprită nicio secundă. Din păcate, țevile spitalului sunt vechi”.
Iar faptul că nu există rezerve cu baie ține tot de proiectul vechi, după care a fost construit spitalul. ”Nu pot să le construiesc acum… Toaleta este la comun, dar este asigurată cu dezinfectant, cu săpun. Se dezinfectează toaleta din jumătate în jumătate de oră, aproape”, mai spune doctorița.
O altă nemulțumire a polițiștilor ar fi aceea că ei consideră că nu sunt vizitați destul de des de către medicul infecționist.
“Avem un singur medic infecționist. Nu poate să intre de mai mult de o dată pe zi la fiecare. Până la urmă, nici nu necesită. Pe fiecare secție sunt câte doi, trei medici care intră. La secția de Medicină Internă, unde sunt domnii polițisti care reclamă, sunt două doctorițe, sunt medici interniști, care știu să trateze Covid”, a explicat managerul spitalului.
Totuși, zvonurile că trei polițiști doresc să dea în judecată DSP-ul sunt din ce în ce mai multe, aceștia susținând că le sunt încălcate drepturile. De partea cealaltă, decizia medicilor pare de neclintit pentru că, spun aceștia, situația lor medicală nu este una care să le permită să plece din spital.
“Nu putem să externăm un pacient cu simptomatologie. Doamna doctor (n.r. infecționist) nu poate să-și asume așa ceva. Ca atare, trebuie să rămână izolați în spital, sub supraveghere medicală. Dacă vor să atace în instanță, este treaba dumnealor, conform Legii 136 au dreptul s-o facă”, a explicat dr. Valentina Robu, manager la spitalul suport Covid din Roșiorii de Vede.