3,8 milioane de lei vor fi investiți în echipamente medicale performante care vor intra în dotarea cabinetelor ORL, chirurgie generală, gastroenterologie, urologie, nefrologie, medicină internă și secţia de sterilizare din structura Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Alexandria. Finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8, ” Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”, implementat de Consiliul Județean Teleorman. Contribuţia financiară din bugetul județului este de 2% din valoarea eligibilă.
Contractul de finanțare a fost semnat de președintele președintele CJ Teleorman, Dănuț Cristescu și de Adrian Gâdea, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, joi, 24 octombrie 2019, la Spitalul Județean de Urgență Alexandria.

Cu același prilej, a fost anunțat faptul că centrul imagistic al spitalului a devenit funcțional. Președintele CJ Teleorman a mai anunțat și alte proiecte destinate modernizării spitalului, aflate în diferite stadii.
”Pe lângă proiectul al cărui contract de finanațare îl semnăm, astăzi, mă refer la dotarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe, un proiect care se află în faza de licitație publică, dar și la construirea unui corp nou la Spitalul Județean, proiect care se derulează prin Compania Națională de Investiții (CNI)”, a spus președintele CJ, Dănuț Cristescu.
Implementarea proiectului cu finanțare europeană are ca scop creşterea cazurilor rezolvate în ambulatoriul de specialitate prin reducerea timpilor de diagnosticare şi tratament, reducerea numărului de zile de spitalizare, precum și a numărului de pacienţi redirecţionaţi către alte unităţi medicale.
“Este un contract important, un contract în urma căruia ambulatoriul integrat din cadrul SJU va fi dotat cu echipamente performante, de ultimă generaţie. (…) Proiectul, odată implementat, nu va face altceva decât să crească, pe de-o parte, ponderea afecţiunilor rezolvate în cadrul ambulatoriului de specialitate, iar pe de altă parte, cred că vom beneficia şi de o scădere a poverii prin spitalizarea continuă. Este un proiect în urma căruia medicii vor putea să-şi desfăşoare activitatea în condiţii mai bune. Au posibilitatea, odată cu dotarea ambulatoriului, să pună un diagnostic rapid şi corect, iar pacienţii care vor avea nevoie de îngrijiri medicale, sunt convins că vor beneficia de servicii medicale de cea mai bună calitate”, a declarat secretarul de stat Adrian Gâdea.