Suntem in plin sezon estival, ne bucuram de perioada calduroasa a verii, caracterizata de zile lungi si nopti scurte si nu acordam mare importanta anotimpului rece. Unii dintre noi locuim la bloc, altii la case. Cata vreme casa este incalzita natural, cu ajutorul caldurii solare nu ne facem griji pentru ceea ce va urma. Insa este bine sa ne gandim din timp si la problemele ce insotesc venirea iernii. De ce sa nu avem o iarna ca vara? Sa avem caldura in casa pe tot parcursul iernii, fara intreruperi cauzate de penele de curent. Solutia este simpla: achizitia unui UPS centrale termice Strong Euro Power.
Orice locuinta trebuie ingrijita in mod corespunzator astfel incat toate echipamentele electronice si electrocasnice sa reziste si sa functioneze corect o lunga perioada de timp. Nimic nu este mai neplacut decat sa ni se defecteze centrala termica sau pompa de circulatie sau frigiderul atunci cand avem mai mare nevoie de ele. Un UPS centrale termice este ceea ce aveti nevoie pentru astfel de situatii. Scopul unui UPS centrala este de a mentine in functiune consumatorii conectati la el, atunci cand este intrerupta energia electrica din reteaua publica. In momentul in care apare o pana de curent, pompa de circulatie legata la UPS va comuta automat, iar centrala termica va continua sa furnizeze caldura in casa pentru o anumita perioada de timp.
Spre deosebire de UPS-urile clasice, folosite in special pentru consumatorii mici, precum un calculator, care au incorporat acumulator, un UPS pentru centrale termice are un regim diferit, functioneaza in alti parametri, intrucat este special construit pentru a sustine consumatorii mari ai locuintei. Prin urmare, un UPS centrale nu are incorporat acumulator, functioneaza cu baterie externa ce poate avea o capacitate cuprinsa intre 50Ah si 200Ah.
Perioada de back-up se va prelungi cu cat capactatea bateriei este mai mare. De asemenea, trebuie tinut seama si de consumul total al tuturor consumatorilor legati la UPS. In momentul in care revine energia electrica, UPS-ul se va opri, iar consumatorii vor trece automat din nou la reteaua publica, iar bateria consumata pana in acel moment se va incarca pana va ajunge la valoarea de 14.4V. Ulterior UPS-ul o va mentine in jurul valorii de 13.8V, fiind considerat nivelul optim.
Dupa achizitia unui UPS centrale termice, multi utilizatori se plang de faptul ca acesta nu ar functiona conform datelor tehnice. Acestia sustin ca UPS-ul a fost ales tinand seama de consumul dat de producator pentru pompa, frigider sau orice alt consumator doresc sa il foloseasca la UPS. In momentul in care s-a produs o pana de curent, iar consumatorul a comutat pe UPS, acesta a intrat in avarie. Este foarte posibil ca acest lucru sa se intample. Insa vina nu apartine UPS-ului, ci consumului total calculat eronat.
In orice situatie, un UPS centrala trebuie ales tinand seama de consumul tuturor consumatorilor, dar mai ales de faptul ca la socul de pornire, toti acestia consuma cu pana la 50% mai mult decat consumul dat de producator pentru regim normal. De aceea, pentru un consum normal de 300W dat de producator, retineti ca acel sau acei consumatori vor avea un consum de circa 450W la pornire. De aceea un UPS centrala de 300W nu va fi potrivit pentru aceasta aplicatie, ci unul de o capacitate mai mare, de minim 500W.
Doar in magazinul online www.1CCTV.ro veti gasi gama de UPS centrale termice Strong Euro Power de capacitati diferite, ce vor putea sustine orice proiect pentru orice locuinta. Parametri tehnici ce caracterizeaza UPS-urile Strong vor garanta buna functionare a aparatelor electronice si electrocasnice.