12 comune din județul Teleorman vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile: Brânceni, Bujoreni, Buzescu, Drăgănești de Vede, Islaz, Lunca, Nanov, Seaca, Scrioaștea, Vedea, Nenciulești și Rădoiești. Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR).
Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) va organiza, în luna aprilie, două proceduri de atribuire pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor din 246 de unități administrativ – teritoriale.
ANCPI este beneficiar al Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, având o valoare de aproximativ 313 de milioane de euro. Vizează realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor pentru o suprafață de aproape 5,8 de milioane de hectare din 660 de unități administrativ – teritoriale situate în zone rurale ale României, în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF).
PNCCF 2015-2023 se desfășoară în mai multe etape, astfel că, până la finalul anului 2023, toate cele 24 de unități administrativ-teritoriale din Teleorman care se regăsesc pe lista celor 510 ale Agenției Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară vor beneficia de înscrierea gratuită a imobilelor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară (Blejești, Botoroaga, Brânceni, Bujoreni, Buzescu, Drăgănești de Vede, Drăgănești – Vlașca, Gălăteni, Islaz, Lunca, Măgura, Măldăieni, Mavrodin, Nanov, Nenciulești, Olteni, Peretu, Rădoiești, Scrioaștea, Seaca, Segarcea – Vale, Troianul, Vârtoape și Vedea).